ОВИЕ РАБОТИ ПРИВЛЕКУВААТ НЕСРЕЌА! Веднаш исфрлете ги од бањата!

21 април, 20220
376090_bathroom-2132342-640_f

Се верува дека постојат одредени работи кои според фенг шуи се забранети во бањата, бидејќи се верува дека создаваат негативна енергија и многу слаб проток на пари.

Еве кои 3 работи треба да ги барате и избегнувате кога станува збор за дизајнот на бањата според фенг шуи:

  1. Чешмите што протекуваат се најчестата грешка. Истекувањето на водата во мијалник, туш кабина или од казанче симболизира „истекување“ на пари од дома. Се смета дека истекувањето носи сиромаштија, се чини дека трошоците се натрупуваат, а парите излегуваат од вашата куќа. Затоа е важно да ги поправите сите славини и да избегнете капење или протекување на вода.
  2. Празни шишиња со козметика, стари четкички за заби, изложени валкани крпи, ѓубре, скршени работи, скршени огледала, постојано пренатрупана и отворена корпа за валкани алишта… Се чини дека секој вид на неред во бањата шири лоша енергија од неа на целиот дом. Обидете се да извадите сè празно, скршено и непотребно од бањата. Ова е едноставно правило кое служи за одржување на чистотата, па затоа треба секогаш да бидете уредни и чисти. Бањата е најдобро да се направи во минималистички стил, со што помалку работи во неа, за да се избегне „таложење“ на лоша енергија.
  3. Вештачко цвеќе – Доколку сакате да ја декорирате бањата или да го освежите нејзиниот изглед, никогаш не внесувајте вештачки и пластични цвеќиња во неа. Ова лошо влијае на енергијата на фенг шуи, зрачи мртва енергија, го стагнира протокот и зафаќа простор што би можеле да го искористите за свежи растенија во бањата кои одлично влијаат на фенг шуи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *