ОВИЕ 5 РАБОТИ НОСАТ СРЕЌА СПОРЕД ФЕНГ ШУИ: Повеќето ги имаат во својот дом

8 март, 20220
a21262344099b0d259cda663c611f86de61cfc21

Според правилата на Фенг Шуи, одамна е познато кои предмети во домот носат среќа

Според фенг шуи, скршени работи или работи што повеќе не ги користите, скршени апарати, исушени растенија, испукани садови и други работи не треба да се држат во куќата. Се верува дека таквите предмети само го уништуваат просторот, создаваат неред и не дозволуваат позитивната енергија да циркулира. Од друга страна, постојат предмети за кои се верува дека можат да привлечат добри вибрации – ви пренесуваме 5 работи што можеби веќе ги имате во вашиот дом, а кои не знаете дека се симбол на радост:

  1. Потковица

Долго време се смета за симбол на среќа. Обично потковицата се поставува над влезната врата од домот како еден вид амајлија.

  1. Фигура на слон

Симболизира мудрост и стабилност, а се верува дека можат да привлечат среќа, хармонија во домот и да ги зајакнат врските.

  1. Букет цвеќе

Свежото цвеќе не е само пријатно за око, туку и прилично позитивен симбол кој привлекува радост, среќа и просперитет.

  1. Мириси

Одредени мириси носат мир и стабилност, особено мирисот на темјан. Можете да користите и есенцијални масла за освежување на мирисот во просторијата – ароми на чајно дрво, цитрус, рузмарин и јасмин.

  1. Вода

Одлично е доколку во вашата куќа имате украсна фонтана или аквариум, како и било кој друг простор со вода. Ако не е така, тогаш можете да ставите сад со вода и да го украсите со камчиња и растенија. Важно е во овој случај да се менува водата секој ден – кога водата циркулира, според фенг шуи, енергијата на среќата и парите полесно циркулира низ домот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi