Ретко ќе се сетите на ова при чистење на тоалетот: Како брзо и ефикасно да ја исчистите главата на тушот?

1 април, 20220
1669797

Чистењето на бањата е редовно во вашиот распоред, но некои делови, признајте, никогаш не се сеќавате. Меѓу оние кои секогаш забораваме добро и темелно да ги измиеме секако е и главата за туширање, која многу ретко се сеќаваме да ја извадиме и добро да ја измиеме, но со овие неколку трикови ќе разберете дека тоа воопшто не е наука.

Чистата бања многу зборува за нас, но е и знак дека се грижиме за сопственото здравје и хигиена. Веќе влеговме во рутината за миење на тоалетот, а потоа и мијалникот, бидета, кадата или тушот. Сепак, има една работа на која секогаш забораваме и на која не заборавајте да се измиеме добро само во случај протокот на вода да не оди како што треба поради бигорот.

Се разбира, тоа е главата за туширање, која поради честа употреба може многу да се затне со насобраните наслаги во текот на многуте години вода што тече низ неа, па дури и да развие мувла или непријатни бактерии.

Затоа, време е да се справите со него и добро да го исчистите во неколку чекори. Ако живеете во област каде што водата е тврда, редовно се среќавате со ова поради насобран бигор, но оние кои го немаат овој проблем веројатно никогаш не ги расклопиле и добро ги измиле главите за туширање.

Земете една кеса за замрзнување и делумно наполнете ја со алкохолен оцет. Внимавајте да не ја преполните кесата бидејќи во спротивно, кога ќе ја ставите главата за туширање, сè ќе истече. Ставете ја главата за туширање во кесата за целосно да ја покрие оцетот, па ако премалку сте полиле, сега е вистинско време да ја надополните.

Како да исчистите глава за туширање

Врзете ја ќесата околу „вратот“ на главата за туширање и погрижете се добро да сте прицврстиле се. Оставете го да отстои неколку часа, а ако е навистина валкано оставете да отстои преку ноќ. Важно е да се напомене дека ако главата за туширање е направена од месинг, злато или никел, отстранете ја од оцетот по 30 минути, во спротивно може да го оштети горниот слој.

Кога ќе бидете сигурни дека главата е добро натопена, отворете ја кесата и истурете го оцетот во одводот за туширање, а потоа оставете ја топлата вода да истече низ главата за туш барем една минута за да се ослободите од заглавените остатоци. Сега можете да земете стара четка за заби и да ја истриете доколку има други акумулации, особено во пределот околу дупките од кои излегува водата.

Повторно отворете ја топлата вода за да ги измиете остатоците и повторете ја постапката додека повеќе не гледате минерални наслаги. На крајот полирајте ја главата за туширање со мека крпа за да изгледа како нова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi