СТАВЕТЕ ГО ОВА ВО ПАРИЧНИКОТ И ПАРИТЕ БУКВАЛНО ЌЕ ПАЃААТ ВО НЕГО: Неверојатен трик за привлекување богатство!

13 февруари, 20220
206731_shutterstock-721890769_ls

Најсилниот ефект на три билни амајлии за привлекување пари! Еве што треба да носите во вашиот паричник…

Ритуалното значење на растенијата отсекогаш им било познато на многу народи, а некои од нив редовно се користат како амајлии за привлекување среќа, љубов и богатство.

На пример, жалфија има различни ритуални намени, кои се користат за согорување на темјан поради неговиот моќен мирис и силните масла. Се верува дека може да ја избрка негативната енергија и да го освежи просторот во кој ќе влезе здравјето и изобилството.

žalfija

Нането често се почитува и се користи за здравствени придобивки, а во ритуалите се користи како амајлија за заштита на семејството и неговата благосостојба.

Третото растение кое се користи во многу ритуали за привлекување богатство е ловорот. Неговите миризливи листови се широко користен зачин, а има и лековити својства. Сепак, верувањето вели дека треба да се чува во куќата, на тајни места каде што стои вашата „златна резерва“ на пари.

Lovor, Lovorov List

Било кое од овие три ливчиња, смета народот, вреди да се чува во паричникот, за постојано да се леат пари во него. За секоја потрошена банкнота ќе се вратат три, велат старите, ако паметно се троши и се почитува се што ќе се потроши.

Исто така, банкнотите во паричникот треба да бидат уредно наредени, а од него задолжително отстранете ги старите сметки. Тие треба да се чуваат во посебна кутија во куќата, а таа треба редовно да се средува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi