Мократа бисквитна торта можеби звучи чудно, но нејзиниот вкус ќе ве изненади. Се подготвува брзо и лесно, а ќе биде вашиот омилен десерт.
Важна карактеристика на влажната торта е тоа што не ви требаат многу состојки и затоа нема да влијае на вашиот домашен буџет, додека семејството ќе биде задоволно.
Состојки:
готови кори за торта со какао
750 гр шлаг
600 ml кисела вода
1 кг павлака
320 гр шеќер во прав
600гр мелени бисквити
Подготовка:
Изматете ги цврсто шлагот и киселата вода, а особено шлагот со шеќер во прав, а во оваа смеса додајте ги мелените бисквити и девет лажици претходно изматениот шлаг, па соединете ја целата смеса.
Потопете ги корите со чоколадно млеко, па наредете ги корите, филот и шлагот и така уште два пати. Ако сакате, одозгора можете да прелиете со чоколадна глазура и на крајот да ја оставите во фрижидер преку ноќ.
Вашата торта е готова без многу мака и без употреба на рерна, што е многу важно особено во лето. Сега можете да организирате кафе со пријателите и да се засладите со специјална влажна бисквитна торта.