Без печење и користење на струја: Рецепт за торта со лешници готова за 20 минути

popara3 септември, 20221min00
Screenshot_5

Комбинацијата од лешници и чоколадо може малку луѓе да остави рамнодушни. Кога ќе додадеме пишкоти во чоколадно млеко, сирење маскарпоне и топчиња Џиото, создадовме едноставна торта која е совршена за сите прилики.

 

 

 

 

Џото торта – состојки:

За подлога:

  • Пакување пишкоти
  • 200 мл чоколадно млеко

 

Основа за крем:

  • 500 гр маскарпоне сирење
  • 350 мл шлаг
  • 3 лажици шеќер во прав

 

За основата со бел крем, додадете:

  • Пакет топчиња Џиото

 

За темна кремаста основа, додадете:

  • 2 лажици чоколаден намаз

 

Дополнително:

  • 150 мл шлаг за декорација

 

 

Џиото торта – подготовка:

Потопете ги бисквитите во чоколадно млеко од секоја страна многу кратко и ставете ги во тава за колачи.

Во еден сад измешајте маскарпоне и шеќер во прав, а во друг сад изматете шлаг до цврста текстура. Додадете го шлагот во сирењето и измешајте во крем базата.

Добиената смеса поделете ја на два дела. На едното додадете ги џиото топчињата, а на другото чоколадо.

Врз пишкотите се става бел крем, се додава уште еден слој пишкоти во чоколадното млеко, се ставаат уште неколку џиото топчиња на пишкотите, па кафеавата смеса и на крај шлагот.

Декорирајте по желба.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma