Го зајакнува имунитетот и го намалува нивото на шеќер: Зошто и како треба да ја користите лушпата од кромидот!

popara23 јануари, 20221min00
Crni-luk-2048x1365

Кромидот е незаменлив дел од нашата кулинарска традиција, а таква е состојбата во повеќето европски земји.

Кромидот е речиси незаменлив во салати и како зачин, а неговите корисни својства за здравјето на луѓето се одамна познати.

Она што најчесто се прави погрешно, кога станува збор за конзумирање на кромид, е неговото чистење, односно фрлање на неговата кора која содржи и бројни хранливи материи.

Кора од кромид е богата со антиоксиданси и многу други здрави материи. Треба да се користи при подготовка на супи или чорби.

Едноставно, за време на готвењето ставете една или две цели глави во тенџерето.

Се покажа дека кромидот е фантастично средство за намалување на шеќерот во крвта. Исто така, забележано е дека го запира крварењето од носот и го зајакнува имунолошкиот систем со витамин Ц.

Истражувањата покажаа и дека кромидот го спречува и контролира создавањето на полипи, се бори против вирусите, ја третира псоријазата и ја запира појавата на херпес.

Исто така, докажано е дека кромидот има позитивни ефекти во борбата против малигните клетки, како и го намалува ризикот од нивно формирање.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma