Еден таен трик менува се! Супервкусен и миризлив гулаш кој ќе ве држи сити со часови

popara7 април, 20221min00
334766_shutterstock-1766355455_ff

Веројатно досега сте го пробале ова јадење кое може да се подготви на многу начини, но кога ќе го пробате ќе почувствувате посебен вкус.

Состојки:

500 гр говедско месо
5 моркови
1 црвена пиперка
4 чешниња лук
1 домат
5 главици кромид
ловоров лист (3-4)
масло

Подготовка:

Пред да започнете со готвење, треба да ги подготвите состојките. Така, прво исечкајте го говедското месо на коцки и ситно исечкајте ги кромидот и морковот.

Прво треба да го загреете маслото. Кога маслото ќе се загрее, во тенџерето додадете ги кромидот и морковот и пропржете ги додека кромидот не стане стаклен.

Потоа додадете го месото исечкано на коцки, па додадете малку вода и продолжете да крчкате.

По неколку минути додадете го ловоровиот лист, а повремено додавајте и вода, за местото да биде помеко и повкусно. Не претерувајте со водата.

Кога месото ќе ви биде доволно меко, на сите состојки додадете ги доматите исечкани на коцки и цели пиперки кои ќе му дадат посебен вкус на лебот. Продолжете со готвењето и погрижете се вашата храна да не остане без вода.

Пред крајот на готвењето додадете сув зачин, бибер и мелена слатка пиперка. Промешајте уште малку и вашето јадење е готово.

Сепак, не правете ја вашата чорба премногу густа или премногу тенка.

Пријатно!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma