За ручек спремете ДИМЕН ГРАВ и печени јајца: Ваквиот оброк ќе ви ја даде потребната енергија за остатокот од денот!

popara17 ноември, 20221min00
40569_shutterstock-560508541_f

Состојки:

2 лажици масло
1 кромид, сецкан
1 црвена пиперка, исечкана
3 чешниња лук, мелени
2 лажички чадена пиперка
1 лажица кечап
400 гр конзерва сечкани домати
2 x 400 гр калапи црн или пинто грав, исцедени
4-6 јајца, во зависност од тоа колку сте гладни (возрасните може да сакаат по 2 јајца)
грст цилинтро, набрани лисја

Подготовка:

Загрејте го маслото во широка, плитка тава и пропржете го кромидот 8-10 минути додека не омекне. Додадете бибер и варете уште 5 минути со редовно мешање додека не омекне. Измешајте ги лукот, пиперката и кечапот, а потоа додадете ги доматите, покријте и оставете да се крчка нежно 10 минути. Отстранете го капакот и варете уште неколку минути за да се згусне, а потоа додадете го гравот. Во оваа фаза може да го тргнете од огнот и да го замрзнете во делови.

Користете лажица за да направите 4-6 бунари во смесата за да ги ставите јајцата – треба да можете да видите дел од дното на тавата. Кршете ги јајцата едно по едно во чаша или сад и нежно спуштете ги во секоја дупка. Покријте ја тавата и намалете ја топлината на минимум. Гответе 3-5 минути додека не се сварат белките, но жолчките се уште се течни. Посипете го магдоносот одозгора за декорација.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma