Оваа храна го поттикнува таложењето на маснотии во телото
Немате многу време, но не сакате да го прескокнете појадокот?
Ништо не го надминува топлиот кроасан што се топи во устата.
Сепак, кроасаните во никој случај не се препорачуваат за појадок.
Нутриционистката Марина Копитко истакнува дека тие драстично влијаат на зголемувањето на килограмите, многу повеќе од некои други висококалорични намирници.
Кроасанот има неурамнотежен сооднос на хранливи материи и високо ниво на јаглехидрати.
Многу е калоричен и се што ќе направите кога ќе го изедете е започнување со процесот на таложење на маснотии во организмот, објасни таа и додаде дека е уште поштетно ако се конзумира со првото утринско кафе.
Ова најпознато француско пециво е направено од висококвалитетно брашно, но не содржи минерали и диетални влакна, кои се неопходни за поттикнување на метаболизмот, а со тоа и за согорување на маснотиите.
Доколку веќе сте љубител на тесто, наместо кроасани, нутриционистката препорачува да јадете леб, кифли или други производи од интегрално брашно, што нема драстично да влијае на дебелеењето.