Лиснатото тесто можете да го направите сами, или да си ја скратите маката и да купите готово тесто кое ви овозможува да го наполните со солени и слатки филови.
Состојки:
1 пакетче лиснато тесто
100 грама бри сирење
50 грама џем од шумско овошје
растително масло за премачкување
Подготовка:
Лиснатото тесто развлечете го и исечете го на помали коцки или правоаголници.
Во секое парче ставете по едно парче сирење и пола лажичка џем.
Преклопете го тестото преку филот, притиснете ги рабовите со прстите или со вилушка и премачкајте го целото парче со растително масло.
Ставете го во загреана рерна на 180 Целзиусови степени околу 15 до 20 минути или додека лиснатото тесто не добие златно жолта боја.
Послужете топло. Добар апетит!