Најпрво исечете го компирот по средината и лушпата ќе падне со варењето
Едно нешто што одзема драгоцено време за многу луѓе е подготовката на храната пред самото готвење. Многумина прво ги лупат компирите, а потоа ги ставаат во вода да се варат. Сепак, навистина нема потреба од тоа.
Во едно видео, на социјалната мрежа Инстаграм, девојка покажа како можете и да заштедите време, да го прескокнете лупењето компири, а сепак на крајот да го добиете она што ви треба.
Значи, сè што треба да направите е да го исечете компирот на средина со нож (по целиот пречник) и да го ставите да се вари, со кора.
Откако ќе се сварат компирите, едноставно ќе ја извадите кората со нежно влечење.
Како тоа изгледа во пракса, може да погледнете ОВДЕ.