Сега не мора да се грижите толку многу, студиите покажаа дека морската храна содржи повеќе холестерол од сланината
Познато е дека Македонците сакаат да јадат сланина. Кај нас таа се комбинира со секој ручек.
Домаќинките ја ставаат во сарма, кисела зелка, грав и многу други јадења.
Исто така, луѓето сакаат да ја јадат со домати и други салати. Постојат некои работи што мора да ги знаете за неа.
Дали спаѓате во категоријата на луѓе кои секогаш внимаваат што ставаат во уста и избегнуваат сланина или друго масно месо?
Сега не треба да се грижите толку многу, студиите покажаа дека морската храна содржи повеќе холестерол од сланината.
Воопшто нема јаглехидрати, што е добро затоа што тие всушност дебелеат, а не мастите. Не е погрешно мислењето дека јаглехидратите му даваат енергија на телото, но вистината е дека за тоа се заслужни и мастите.
Богата е со протеини, кои инаку се клучна состојка за одржување на големо количество енергија.
Одлична е во борбата против мамурлакот.
Обезбедува чувство на ситост. Сланината содржи високо ниво на заситени масти, така што ќе бидете сити подолго време, отколку ако јадете јаглехидрати.
Многу лесно се подготвува. Ако сакате пржена, можете да ја направите дури и во микробранова печка.