Сите ја фрламе ВОДАТА од кисели краставички, a не знаеме колку е КОРИСНА: Го пробавме овој ТРИК за приготвување на нашата ОМИЛЕНА храна и СЕ ВООДУШЕВИВМЕ

popara26 август, 20221min00
35304_kiseli-krastavci_f

Повеќето луѓе ја истураат водата од теглата кога јадат кисели краставички

Иако сама по себе нема посебен вкус, водата од кисели краставички може да се користи за правење сосови, маринади, а многумина тврдат дека има многу придобивки за организмот.

Иако многумина знаат дека може да се користи како маринада за месо или замена за оцет, веројатно не знаете дека можете да ја користите за да подготвите компири. Ова е многу поздрава верзија на пржени компири, а мирисот и вкусот се неверојатни.

Carleigh Bodrug, позната на Инстаграм како „Plantyou“, е планетарно популарна, а сега сподели рецепт за печени компири кои изгледаат едноставно неодоливо.

Видеото може да го погледнете ТУКА.

Ги исецка компирите на ткалца, ги покри со вода од тегла и додаде копар. Откако компирите го впиле сокот, таа ги нареди на плех и ги испече.

Ова го пробавме дома и мораме да признаеме дека е веројатно највкусниот компир што сме го пробале, а добрата вест е што е многу поздрав од класичниот помфрит.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma