СОДА БИКАРБОНА, МНОГУ ЗАЧИНИ И УШТЕ ДВЕ ФИНТИ ЗА КОИ НЕ СТЕ ЗНАЕЛЕ! Докторка советува КАКО да ја ублажите НАДУЕНОСТА!

popara6 ноември, 20221min00
190564_22-stomak_f

Д-р Јована Машиќ открива дека надуеноста можете да ја ублажите со правилно џвакање на храната, натопување на мешунките, како и користење на многу зачини и сода бикарбона

Постојат многу причини зошто може да сте надуени, но најраспространетата и најчеста причина е поврзана со неправилната исхрана и јадењето храна што навистина не ви одговара.

Со цел да ги ублажи симптомите на надуеност, д-р Јована Машиќ нуди четири совети, кои меѓу другото вклучуваат додавање на одредени намирници, поконкретно зачини и сода бикарбона во оброците:

  1. Добро џвакајте ја храната
  2. Натопете го гравот ноќта пред да го варите
  3. Додадете половина до цела лажичка сода бикарбона, во зависност од количината на храната што ја подготвувате
  4. Додадете многу зачини, како цимет, каранфилче, куркума, лук.

 

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma