Како се комбинира бојата на чорапите и чевлите: Еве каде грешат повеќето мажи!

12 декември, 20230

Општо земено, правилото е да ги усогласите вашите чорапи со вашите панталони. Кога вашите чорапи и панталони се совпаѓаат, ова создава беспрекорна транзиција и ќе направи да изгледате повисоки. Сепак, чорапите и панталоните не мора да се совпаѓаат.

Како општо правило, чорапите не треба да одговараат на вашите чевли, освен ако не сакате монохроматски изглед (црни панталони со црни чевли и црни чорапи). Покрај црните, мажите најчесто избираат кафени чевли. Кафеавите чевли може да се носат со речиси секоја боја на чорапи.

Клучот е да ги усогласите чорапите со панталоните. Откако успешно ќе го направите ова, носењето кафени чевли станува многу полесно.

Често поставувано прашање е дали носите црни чорапи со кафени чевли? На прв поглед ова не е идеална комбинација и многумина сметаат дека ова е грешка. Црните чорапи изгледаат најдобро со црни чевли и темни панталони, создавајќи моќен, монохроматски изглед. Исто така, оваа боја на чорапи најдобро одговара со фармерки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi