Пристигнува млада месечина во Стрелец: Клучниот датум е 13 декември, следуваат радикални промени за овие три знаци

8 декември, 20230
Screenshot_2

Истиот ден кога Меркур оди ретроградно, односно на 13 декември, пристигнува Младата Месечина во Стрелец, симболизирајќи нов почеток во животот.

 

 

 

Младата месечина во Стрелец носи енергија на проширување, оптимизам и авантуристички дух. Стрелецот е огнен знак поврзан со ентузијазам, истражување и духовност, така што на Младата Месечина во овој знак обично се гледа како на време на нови почетоци и проширување на хоризонтите.

 

Ова е време кога можете да почувствувате силна желба за истражување на нови идеи, учење и патување. Стрелецот се поврзува со филозофијата и проширување на умот, па младата месечина во овој знак ќе поттикне размислување за повисоки цели, духовност и разбирање на светот околу нас.

 

Исто така, ова е време кога можеме да се чувствуваме инспирирани да поставиме нови цели, да посегнеме по нашите соништа и да се отвориме за нови можности. Стрелецот поттикнува храброст и авантуристички дух, па младата Месечина во овој знак може да донесе желба за преземање ризик и истражување на непознатото.

 

Сепак, важно е да се знае дека секое искуство на младата месечина во Стрелец ќе биде индивидуално и ќе зависи од личните натални позиции и околности. Но, генерално, ова е време кое го слави ентузијазмот, проширувањето на перспективата и отвореноста за нови искуства.

 

Младата Месечина во Стрелец ќе има најголемо влијание врз Стрелците, Лавовите и Овенот.

 

Стрелец

 

Време е да донесете лични одлуки. Ова е нов почеток во животот кој може да ви го олесни претстојниот период. Трансформација во секоја смисла на зборот.

 

Овен

 

Младата месечина во Стрелец ја активира вашата деветта куќа и ви носи нов поглед на светот. Ви нуди и можност за долго патување и животна филозофија.

 

Лав

 

Овој астролошки аспект ќе се одвива во вашата петта куќа, па имате можност да остварите ново познанство. Можен е почеток на нова романса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi