БРИТАНСКИОТ ГОВАЧ ТВРДИ Јајцата никогаш не треба да се чуваат во фрижидер, а еве и зошто

popara22 јануари, 20231min00
728053_james-martin_f

Тој објасни дека сите јајца се порозни, па затоа никогаш не треба да ги ставате во фрижидер

Британскиот готвач Џејмс Мартин неодамна се појави на „This Morning“ за да објасни зошто никогаш не треба да ги чуваме јајцата во фрижидер.

50-годишниот британски готвач зборуваше со ТВ водителите Филип Шофилд и Холи Вилоуби кога го сподели овој совет со гледачите. Откако испекол два бисквити со различни видови јајца, Џејмс зборувал за разликата помеѓу јајцата од кокошка и патка.

Тој додаде дека квалитетот на јајцата е клучен за добар пекарски производ. Разговорот се сврте кон тоа како местото каде ги чувате јајцата може да го промени нивниот ефект врз различни јадења.

Потоа им објасни на присутните дека сите јајца се порозни, па затоа никогаш не треба да ги ставате во фрижидер. Тој објасни дека јајцата на крајот ги „впиваат“ сите вкусови од фрижидерот поради текстурата на лушпата.

Оладените јајца исто така не се добра идеја, бидејќи не се секогаш најдобри за готвење, па често во рецептите ќе видите јајца на собна температура.

Сепак, чувањето на јајцата во фрижидер може да го продолжи нивниот рок на траење.

Џејмс претходно ги сподели своите совети за готвење со обожавателите и неодамна рече дека маргаринот треба да биде забранет. Телевизискиот готвач се пошегува дека го мрази толку многу што сака засекогаш да го отстрани од полиците на супермаркетите.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma