Ова се колачиња кои можете да ги јадете и доцна навечер…
Доколку сакате да уживате во вишни, но и во слатки, тогаш имаме рецепт кој одлично се вклопува. Најдобро е што за неговата подготовка не се користи ниту брашно, ниту шеќер.
Состојки:
100 грама овесни снегулки
50 грама свежи урми (отстранете ја семката)
100 грама вишни, можете и замрзнати па малку да ги стопите во микробранова печка
4 коцки темно чоколадо
малку кокосово масло
Подготовка:
Најпрво накратко сомелете ги овесните снегулки неколку секунди, а потоа додадете ги вишните и урмите во блендерот и измешајте. Оставете ја смесата во фрижидер 30 минути да се стегне, а потоа обликувајте бомбици.
Прелијте ги или превртете ги во стопените 4 коцки чоколадо со малку кокосово масло. Ставете во фрижидер да се излади и уживајте.