Овој старински колач со цимет со јаболка е одлично задоволство кое може да го јадете со кафе
Состојки:
три чаши (180 мл) брашно
кесичка прашок за пециво
чаша шеќер
четири јајца
чаша масло
половина чаша млеко или вода
пет рендани јаболка
една лажица цимет
Подготовка:
Изматете ги јајцата, шеќерот, маслото и млекото. Додадете го брашното со прашокот за пециво и сè убаво измешајте без да го прекинете матењето.
Со лажица измешајте ги јаболката и циметот исечкани на коцки. Смесата истурете ја во тава обложена со хартија за печење и печете во рерна загреана на 180 степени околу 50 минути.
Оставете малку да се излади, исечете на коцки, посипете со шеќер во прав и послужете.
Пријатно!