ЛАЗАЊИ КОИ МОРА ДА ГИ ПРОБАТЕ! Тајната е во оваа состојка

popara1 јануари, 20231min00
412184_testenina4_f

Ако претеравте со јака храна за празниците, можете да направите посни лазањи со растителен кашкавал

Состојки:

девет листови лазањи

главица кромид

150 гр соја во лушпи

две шолји сос од домати

две чешниња лук

две лажици брашно

500 мл бистра зеленчукова супа (коцка)

200 гр растителен кашкавал

бибер, сол

оригано, масло

Подготовка:

Обарете ги листовите лазања во солена врела вода со малку масло. Истурете ги снегулките од соја со врела вода и оставете ги да омекнат.

На масло пропржете го ситно сечканиот кромид и лук и додадете ги исцедените снегулки од соја. Кога убаво ќе се испржи се прелива со сосот од домати и се додава ориганото и се продолжува со динстање додека смесата не се згусне. За бешамелот пропржете го брашното на масло и со мешање полека ставете ја супата од зеленчук. Кога ќе згусне, посолете и побиберете.

Во намастена тава прво ставете три листови лазањи, покријте ги со сос, па бешамел, па ставете еден лист лазања. Повторете ја постапката три пати. Последната кора прелијте ја со остатокот од бешамелот и сосот од домати. Одозгора ставете го изренданиот растителен кашкавал. Покријте со фолија и печете околу 45 минути на 180 степени.

Пријатно!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma