За овој трик ви треба хартија за печење и кутија во која ќе го чувате.
Путерот често се користи за подготовка на слатки и солени јадења. Фантастичен е затоа што домашните кифлички, јајцата и месото добиваат неодолив вкус кога се пржат на путер, додека путерот на леб пред џем е речиси неопходен за појадок со млеко.
Сепак, сечењето путер може да биде незгодно, особено ако е на собна температура, бидејќи може да лизга.
За да заштедите време, се препорачува да го исечете путерот веднаш штом ќе го купите и да го чувате во фрижидер. Кога ви треба путер на собна температура, едноставно извадете онолку парчиња колку што ви треба.
За овој трик ви треба хартија за печење и кутија во која ќе го чувате. Потоа исечете ја хартијата на онолку правоаголници колку што мислите дека се доволни за фино да се подели путерот.
Одвиткајте го путерот, на ножот ставете ја исечената хартија за да го преклопите и потоа сечете го путерот на парчиња, додека не го исечете целиот путер. Погледнете колку едноставно изгледа во пракса ТУКА.