НЕ ГО ЈАДЕТЕ ОВОЈ ДЕЛ ОД ПИЛЕШКОТО! ТОА Е ЧИСТ ОТРОВ: Содржи најмногу ПАРАЗИТИ И БАКТЕРИИ, а сите го сакаат

popara20 февруари, 20231min00
676

Пилешкото е најпопуларен вид на месо во Македонија, покрај свинското. Една од причините е достапноста, благиот вкус без силен мирис, но и цената која е попристапна од, на пример, говедско, телешко или свинско месо.

Бонусот е што ова месо е богато со различни хранливи материи, корисни за здравјето на организмот.

Сепак, не сите делови од пилешкото се сметаат за добри за човечкото тело, според една неодамнешна кинеска студија. Благодарение на искуството на бројните готвачи кои своето готвачко искуство го пренеле на експертите, како и знаењето на технолозите, откриено е кои делови од пилешкото не треба да се консумираат бидејќи се штетни за здравјето.

Значи, кога јадете пилешко, подобро е да не ја консумирате кожата, која целосно се состои од маснотии и, покрај тоа, може да содржи и голем број бактерии.

Исто така, се препорачува да не се јадат белите дробови, бидејќи дури и високотемпературната термичка обработка не е во состојба целосно да ги отстрани сите паразити од нив.

Кинеските експерти советуваа и да не се користи главата (која кај нас ретко кој ја користи), бидејќи во овој дел од пилешкото се акумулираат сите штетни материи што животното ги јаде во текот на својот живот.

Високото количество на протеини што го содржи белото месо му помага на телото да изгради мускули, додека неговата екстремно ниска калорична содржина го прави совршена храна за диетални режими.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma