РЕНДАНА МУСАКА: Пикантна и сочна, прсти да излижете


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/popara/public_html/wp-content/themes/bold-news/single.php on line 156
popara20 декември, 20231min00
71330_rendana-musaka-stock-photo-piece-of-potato-kugel-on-a-metal-spatula-in-a-glass-pan-on-a-white-linen-cloth-top-view-smanjena-1286304376_f

Потребно е

1 кг компири
200 гр моркови
3 глави кромид
500 гр мелено месо
мешавина од суви зачини, бибер

Подготовка

На масло пропржете две ситно исечкани главици кромид, па кога ќе стане стаклен, додадете рендан морков и убаво измешајте. Додадете бибер и зачини и сè добро измешајте. Кога се ќе биде изедначено, додадете ги ренданите компири и убаво измешајте. Во тавата ставете половина од смесата со компири. На масло пропржете ситно сечкан лук. Додадете месо, сè добро измешајте, па додајте суви зачини и бибер. Подготвената смеса ставете ја врз компирите во тавата, а потоа ставете го остатокот од компирот да го покрие месото. Се пече во рерна на 220 степени додека компирот не добие убава златножолта боја.