САМО ЗАМЕНЕТЕ ГО БРАШНОТО СО ОВАА СОСТОЈКА: Похована риба која нема да впие маснотии и ќе биде совршено крцкава

popara21 октомври, 20231min00
50629_riba-shutterstock-1937641414_f

Рибата не е комплицирана за подготовка и не одзема многу време, но сепак постојат трикови кои можат да ја направат уште подобра. Колку и да е мрсна, луѓето најмногу сакаат пржена риба, а еве како да ја направите совршено крцкава и да не впие многу масло.

Тоа е состојка која ќе ја користите за замена на брашното, а која повеќето ја имаат во кујната – згуснувач.

Густинот или пченкарниот скроб ќе создадат заштитна обвивка околу рибата, ќе биде крцкава и нема да може да впие премногу масло и да биде мрсна. Овој трик можете да го искористите за пржење на секаков вид месо.

Состојки:

800 гр филе од риба
200 гр густина
1 лажичка лук во прав

Подготовка:

Во сад измешајте ги густинот, солта, биберот, лукот, слатката пиперка и уште еден зачин по желба. Извалкајте ја рибата и пропржете ја на добро загреано масло. Важно е да има поголема количина на масло за да „плива“ рибата во него.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma