Пуслици се старомодна торта која се прави од евтини и достапни состојки. Не ви се потребни посебни кулинарски вештини или многу скапи состојки. Тие се и одлично решение доколку очекувате гости.
Состојки:
6 белки
16 лажици шеќер
1 лажица оцет
2-3 лажици стопено чоколадо
Подготовка:
Белките се матат кратко, а потоа постепено се додава шеќер и се матат додека не се добие тврдо тесто.
Во смесата додадете ја растопената чоколада и мешајте додека не се соединат состојките, а потоа истурете го оцетот и сè соединете со миксер.
Откако сè ќе се соедини со миксер, истурете во кеса за цевки или во кеса за замрзнување со отвор. На плех обложен со хартија за печење, направете пуслици.
Се суши во рерна на 150°C околу еден час.