ВИЕ УЖИВАТЕ, А БАКТЕРИИТЕ СЕ МНОЖАТ: Постои правило колку често треба да го менувате пешкирот

15 февруари, 20240
Пешкири

Дали сте од оние луѓе кои го фрлаат пешкирот во миење по првата употреба или го користите неколку пати додека не почне да се чувствува застоен?

Во суштина, јасно е дека не излегувате од туш кабината валкани, а бришењето со крпата после туширање не ја валка. Можеби има некои бактерии на кожата кои се лепат на неа, но тие се занемарливи. Единствено важно е веднаш потоа да го закачите да се исуши, бидејќи ако остане збрчкана и влажна со денови, ќе се појави тој непријатен мирис.

Сепак, тоа не значи дека треба да користите пешкир на неодредено време. Правилото е дека можете да го користите вашиот пешкир три пати. После тоа, би било добро да го смените, бидејќи секогаш кога ќе се навлажни, бактериите на него добиваат идеална можност да се шират и да се размножат. По некое време крпата станува прилично валкана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi