Интернетот ви е бавен? Виновникот може да биде овој предмет кој сите го имаме дома

14 мај, 20240
wlan-1494537_1920-750x500

Проблемите со бавниот интернет не се нужно поради слаб сигнал или проблеми со рутерот, можеби е нешто за што тешко би помислиле.

Имено, има многу предмети и уреди за домаќинството кои би можеле да го попречат поврзувањето на Интернет. Но, најчеста причина може да биде огледалото.

Некои особено големи ѕидни носачи можат да влијаат на поврзувањето бидејќи огледалото е направено од тенок слој метал кој може да предизвика пречки, пренесува The Sun. Затоа, треба да се обидете да го оддалечите рутерот најмалку еден метар од нив.

Во овој поглед, корисен совет за подобрување на Wi-Fi е тестот со контакт со очи. Ако можете, обидете се да го поставите рутерот онаму каде што најмногу ви треба. Значи, ако најважната намена му е во канцеларијата, најдобро е да го поставите таму, каде што ќе го гледате.

А за уште подобро поврзување, корисно е да користите насочувач за сигнал за Wi-Fi. Тие го „примаат“ тоа што рутерот го испраќа и потоа го пренасочуваат понатаму, без да изгубат преголема брзина. Во поголемите домаќинства или оние со многу внатрешни пречки, тие се идеален избор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi