Седум прекршоци кои никако не треба да ги правиме во ТЕРЕТАНА

21 април, 20240
62793654-zena-u-teretani

Бонтон или правила на добро однесување важат и за вежбање. Кога одите во теретана, важно е да следите одредени правила, односно да избегнувате одредени однесувања.

Еве седум работи што не треба да ги правите во теретана:

1. Некористење крпа

Потењето е составен дел од вежбањето, но оставањето влажни траги на опремата за вежбање не е дел од бонтон.

Затоа е важно да користите крпа и да ја избришете опремата што сте ја користеле после вежбање. Имајте на ум дека повеќето уреди се покриени со кожа и влажните точки ќе се покажат ако не чистите по себе.

2. Окупирање на уред на кој не планирате да вежбате

Некои луѓе доаѓаат во теретана за да разговараат со пријателите, да праќаат е-пошта, да прават селфи, па дури и да се одморат. Обрнете внимание на другите луѓе околу вас – и не ја земајте опремата од оние кои би ја користеле за вежбање.

3. Телефонски разговори

За време на тренингот најдобро би било да го оставите мобилниот во шкафче и целото внимание да го насочите само на зајакнување на телото. Телефонските повици оставете ги за друго време и место за да можат сите на мир да вежбаат.

4. Претерување со само една справа

Целата опрема во салата е достапна за сите членови. Не зафаќајте само еден уред за да не може никој освен вас да го користи. Луѓето околу вас нема да бидат воодушевени од вашиот потег.

5. Создавање притисок врз другите вежбачи

Исто како што не е пожелно да вежбате долго време на една машина, обидете се да избегнувате ситуации кои изгледаат како да стоите пред лицето што вежба и со изразите на лицето да сугерирате да побрза.

6. Не чистење по себе

По употреба, вратете се во салата на своето место. Ова особено се однесува на тегови, кои не треба да ги оставате каде што сакате.

7. Во соблекувалната се однесувате како да сте дома

Не ги третирајте заедничките простории во салата како вашиот дом. Запомнете дека ова е просторија што ја делите со другите членови на салата и однесувајте се соодветно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi