Спас против штетниците: Еве како кората од краставици може да ви стане моќен сојузник

20 мај, 20240
image_2024-05-20_112206692

Во борбата против штетниците, најдоброто средство е сепак природното средство кое самите можеме да го направиме.
Веројатно сте свесни дека остатоците од кора од краставици можат да бидат добри за компост, но дали знаевте дека се добри и за домашни растенија? Дури и кога избирате домашни растенија што не се одржуваат, штетниците сè уште можат да го пронајдат својот пат и да го уништат. За да ги избегнете несаканите посетители, користете лушпи од краставица како природен агенс за контрола на штетници.

Горчливиот вкус на кората делува како пречка против пајакови грини, мравки, молци и оси. Многу градинари во затворени простории ставаат лушпи од краставици во кујнските агли, на прозорците или во плакарите за да се борат со проблемите со бубачки. Можете да направите и вода од краставица за растенијата која ќе делува како корисно ѓубриво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma