Честа грешка: Не ја отварајте вака машината за садови по перењето

11 февруари, 20240
86eb5579c5f1245556b444a403420b91f0bb4140

Ако имате машина за миење садови, колку пати звучникот што ве известува дека миењето е завршено ве натерал веднаш да ја отворите?

Многумина имаат чувство дека на овој начин садовите се сушат побрзо, но ова е голема грешка.

Отворањето на машината за садови веднаш по миењето може да доведе до три проблеми, па еве зошто никогаш не треба да ја отворате веднаш штом ќе завршите.

1. Ризикувате штета

Ако имате машина за миење садови што се отвора рачно, можеби не ни знаете дека има модели каде вратата се отвора автоматски веднаш штом ќе заврши програмата. Подобро да ја оставите машината затворена и да ја отстраните навиката што ве тера веднаш да ја отворите вратата мислејќи дека садовите побрзо ќе се исушат.

2. Топол воздух

Знаете дека воздухот што излегува од машината е топол. Топлата вода помага добро да се мијат садовите, а внатрешноста на машината станува жешка. Кога ќе ја отворите машината веднаш откако ќе заврши, пареата ќе се зголеми. Кога ова се повторува повеќепати, пареата може да ја оштети електрониката на работната плоча со текот на времето.

3. Вистинско време

Ако ја оставите вратата затворена, ќе ја задржите топлината во машината, што ќе помогне вашите садови да се исушат побрзо. Најдобро време за отворање на машината за миење садови е 15 до 30 минути по завршувањето на миењето. Ако ја оставите машината затворена предолго, може да се формира кондензација на садовите, што би можело да ги направи помалку чисти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi