Потребно е:
1 чаша брашно од хељда
1 чаша пченично брашно
300 гр брокула
1 лажичка прашок за пециво
1 лажица семе од сусам
1 лажичка суво оригано
јајце
2/3 чаша вода
2 лажици масло
100 гр рендано сирење
1 лажичка лук во прав
сол
бибер
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 200 степени. Во сад измешајте брашно, прашок за пециво, сусам, оригано, јајце, вода, масло и сол и замесете мазно, влажно тесто. Ставете го во плех обложен со хартија за печење. Печете 10 минути во рерна загреана на 200 степени. За тоа време изблендирајте ја брокулата со блендер, додадете го сирењето и лукот и повторно изблендирајте. Со смесата со брокула прелијте ја кората и печете уште 15 минути. Исечете и послужете. Добар апетит!