ВКУСНА МУСАКА: Со рендан компир кој ја прави уште поубава, ќе ја подготвувате секоја недела

popara9 февруари, 20241min00
71330_rendana-musaka-stock-photo-piece-of-potato-kugel-on-a-metal-spatula-in-a-glass-pan-on-a-white-linen-cloth-top-view-smanjena-1286304376_f (1)

Потребно е:

600 гр мешано мелено месо
500 гр компири
1-2 глави кромид
1 морков
сув билен зачин
сол, бибер, зачини по желба
4дл млеко
200 мл кисела павлака
2 јајца

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Динстајте ги меленото месо и морковите, а кон крајот додадете суви билки, бибер и мелена пиперка. Изрендајте ги компирите и ставете ги на дното на садот за печење. Врз компирот ставете го динстаното мелено месо, па наредете го остатокот од компирот. Со миксер се матат павлаката и јајцата и се додава бибер. Смесата прелијте ја врз мусаката и печете околу половина час во рерна загреана на 200 степени.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma