Во меленото месо секогаш додавајте ја оваа состојка: Ќе направи чудо

popara25 јули, 20241min00
1721918002-pexels-angele-j-35172-128401-750x500

Постојат милион начини на кои можете да подготвите мелено месо, а секоја домаќинка има своја тајна како да го направи што е можно посочно.

Обидете се да додадете маст во меленото месо.

Свинската маст го подобрува квалитетот на месото, но и му дава посебна арома, така што јадењата со мелено месо ќе бидат многу подобри.

Најдобро е ако користите свежа маст. Ако се прашувате што е тоа, еве објаснување: Од месото што ќе го печете или пржите ја отстранувате свежата маст и ја делите во кеси.

Го чувате во замрзнувач додека ви треба за мелено месо, но пред да го додадете во смесата прво се меле. Ако немате свежа свинска маст, слободно користете сало купено во продавница, како на пример сало за готвење.

Можете исто така да додадете маснотии во смесата за рибни котлети.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag