Излупени компири и нивна подготовка за правење пире, салати, печење во рерна или пржење бара време и трпение.
Го користиме многу често, но секогаш се прашуваме дали има начин да го скратиме мачниот процес на лупење компири. Не е како да постои волшебно стапче кое ќе ве ослободи од оваа задача, но можно е да се скрати процесот.
Компирот може многу лесно и брзо да се готви во микробранова печка. Ставете го на чинија или во сад, неизлупен. Прободете го со вилушка и прелијте го со две лажици вода. Поставете ја микробрановата на максимална температура и вклучете ја 10 минути.
Ќе добиете совршено сварен компир кој кога ќе се олади ќе можете многу лесно да го излупите. Нема да се распадне и ќе биде во идеална форма. Можете да го користите за пире, салата или дополнително да печете и да добиете компири кои се совршено крцкави однадвор, а меки одвнатре.