Готвачка откри како совршено да сварите јајца

popara30 декември, 20241min00
hard-boiled-eggs-1129698_1280-750x423

Веројатно сте слушнале дека прво треба да ја сварите водата во која ќе ги сварите јајцата, а потоа да ги додадете јајцата, да оставите уште неколку минути и потоа да ја тргнете од оган. Сепак, според американскиот готвач, ова не е најефикасниот метод бидејќи жолчката често останува сирова.

Мери Френсис Кенеди Фишер, позната американска готвачка која напишала 27 книги за готвење, објаснила како правилно да се варат јајцата.

Според нејзиниот совет, жолчката ќе биде совршено сварена, но и мека.

Таа препорачува да се стави ладна вода во тенџере, да се додадат јајцата и брзо да се загрее водата. Кога водата ќе зоврие, јајцата се готови.

Иако нејзиниот метод наиде на многу пофалби, а луѓето кои го пробале тврдат дека јајцата се навистина највкусни, Мери забележува дека има еден мал недостаток – иако јајцата се совршено сварени, потешко е да се отстрани лушпата.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag