Едно парче нема да ви биде доволно
СОСТОЈКИ:
- 300 гр мелени бисквити
- четири лажици путер
- лажица какао во прав
- две лажици мед
ЗА ФИЛ:
- 700 гр маскарпоне сирење
- чаша слатка павлака
- чаша шеќер
- една лажичка скроб
- три поголеми јајца
- екстракт од ванила
- една лажица сок од лимон
- половина чаша карамел сос
- чаша кикирики
- 100 гр чоколадо
ПОДГОТОВКА:
Соединете ги бисквитите, стопениот путер, какаото и медот и добиената смеса притиснете ја во тркалезен калап.
Изматете го маскарпонето со слатката павлака, шеќерот, јајцата, ванилата, скробот и сокот од лимон. Прелијте ја кората и печете во рерна на 170 степени околу 55 минути.
Во меѓувреме растопете го чоколадото на пареа. Изладениот чизкејк прелијте го со карамел и чоколаден прелив, посипете со кикирики, изладете и послужете.