ДОМАШНА ГРАНОЛА: Здрава ужина за вистинско задоволство, ваква до сега не сте јаделе

popara10 август, 20241min00
How-to-Make-Granola-Culinary-Hill-1200x800-1

Потребно ви е:

3 чаши овесна каша
1 шолја сечкани ореви по ваш избор
3 супени лажици кафеав шеќер
3/4 лажичка мелен цимет
1/2 лажичка мелен ѓумбир
1/4 лажичка сол
1/3 чаша мед
2 лажици масло
1 шолја суво овошје по избор

Подготовка:

Прво загрејте ја рерната на 150 степени. Обложете го плехот со хартија за печење. Потоа во поголем сад измешајте ги снегулките, оревите, шеќерот, циметот, ѓумбирот и солта. Следно, загрејте го медот во масло во тенџере на средна топлина додека не се изедначи. Истурете ги снегулките со мед и масло и сè убаво измешајте. Истурете сè во плех обложен со хартија за печење. Печете околу 40 минути, мешајќи на секои 10 минути. Готово е кога ќе порумени. На крај извадете ја гранолата од рерна и промешајте. Оставете да се излади, а потоа додадете суво овошје.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma