Есенска верзија на ЧИЗКЕЈК: Може да го направите и со круши

popara8 октомври, 20241min00
28e6dee4ce742f20218e9aa3a3db3278b71d83f8

Состојки:

60 гр мелени медени колачи
60 гр шеќер
4 до 6 лажици путер, стопен

За полнење:

230 гр крем сирење, омекнато
240 гр мед, поделен
1 лажица сок од лимон
2 лажички ситно сечкан свеж ѓумбир
4 големи јајца, собна температура, лесно изматени
230 гр (околу 3 парчиња) излупени и исечкани средни круши
80 гр суво грозје
1 лажица путер
240 гр сечкани ореви

Подготовка:

За чизкејкот со круша и мед, прво загрејте ја рерната на 162°. Завиткајте алуминиумска фолија околу и под тавата за чизкејк. Измешајте мелени бисквити и шеќер во сад, измешајте 4 лажици путер, додавајќи уште по потреба. Смесата притиснете ја на дното на калапот и на страните.

Изматете го крем сирењето додека не омекне, постепено додавајќи 2/3 од медот, сокот од лимон и ситно сечканиот ѓумбир. Додадете ги јајцата и изматете ги со миксер на мала брзина додека не се соединат. Измешајте половина од сечканите круши и суво грозје. Прелијте ја кората. Калапот ставете го во поголем плех и истурете околу 5 см топла вода во плехот. Печете околу час и половина. Се вади од рерна, и од тавата наполнета со вода и се сервира.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma