Потребно е:
200 гр какао путер
2 лажици кокосово масло
150 гр какао во прав
3 лажици јаворов сируп
1 лажичка лецитин
прстофат сол
кокосово или бадемово млеко
За полнењето:
100 гр какао путер
1 лажица кокосово масло
3 лажици јаворов сируп
1 лажичка лецитин
Подготовка:
Растопете какао путер со кокосово масло. Додадете какао во прав, јаворов сируп, лецитин, сол. Потоа смесата поделете ја на два дела, па во едниот дел истурете неколку лажици растително млеко и убаво измешајте. За филот растопете ги путерот од какао и кокосовото масло, додадете јаворов сируп и лецитинот, па измешајте. Со лажица извадете малку од сите три смеси и наредете ги во калапи за мафини или чаши. Оставете ги калапите или чашите во замрзнувач 30 минути за десертот добро да се стврдне.