Секогаш го фрламе заштитното капаче на шишињата со масло, зошто да не? Но, тоа не е таму без причина.
Заштитното капаче на шишето со масло обично се фрла во ѓубре по отворањето, но всушност има цел. Треба само да го превртите наопаку и да го вратите на истото место.
Ова ќе овозможи да се контролира количината на масло што истекува од шишето. Вака поставеното капаче го намалува и контролира протокот на маслото за време на истурањето.
@cookistwow Have you ever wondered what are the plastic pull tabs on the oil bottles for? 🧐 Pull off the tab on the bottle, flip it over and place it back inside. This helps control the amount of oil poured out. If you’ve always thrown that piece out, you won’t anymore! Have you ever used them this way? Let us know in the comments 😍👇 cookistwow oil cups bottle trick kitchenhacks cooking #learnwithcookistwow foodtok
Капачето се отстранува од шишето, се превртува наопаку и се враќа во шишето. Така маслото побавно протекува и го спречува прекумерното излевање.
Овој трик секако ќе го ценат љубителите на готвењето кои веројатно ставиле прсти на отворот од шишето за попрецизно да го истурат маслото.