Како белото месо да биде сочно: Ставете ја оваа состојка и веќе нема да биде суво и тегаво

popara1 септември, 20241min00
99137_belo-meso-shutterstock-2484984925_f

Пилешкото бело месо е една од омилените намирници за приготвување на секојдневни оброци, а воедно е и многу здраво. Единствениот проблем е што е суво, па затоа на многумина не им се допаѓа. Искусните домаќинки најдоа решение за проблемот што го имаат многумина – белото месо кое е суво и тврдо по подготовката.

Месото се става во врела вода

Баба Олга се занимава со готвење од детството и ни ја откри својата тајна. Во белото месо става една состојка и секогаш е сочно и меко. Доколку не подготвувате свежо бело месо, пред да започнете со готвење, целосно одмрзнете го месото. Ако сакате да има совршен вкус, ставете го во врела вода. А за што повеќе да омекне треба да додадете една состојка која ќе го направи сочно белото месо дури и ако ги прескокнете претходните два совети.

Ставете малку сок од лимон

Истурете една кафена лажичка сок од лимон во водата за готвење на месото пред да го додадете белото месо за готвење. Сигурно секогаш имате лимон во домот, така што нема да ви создаде дополнителни трошоци при подготовката на јадењето, а ќе се погрижи белото месо да биде меко, па и децата ќе претпочитаат да го јадат. Додадете ги сите други состојки според рецептот. А кога динстате шницли од бело месо, пред да ги пржите истријте ги со сок од лимон или ставете ги во маринадата.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma