Потребно е:
250 гр шеќер
0,75 dl вода
125 гр путер
100 гр мелени ореви
100 гр мелен бисквит
80 гр чоколадо
2 лажички мелено кафе
Глазура:
200 гр чоколадо
3 лажици масло
Подготовка:
Во тенџере варете шеќер и сируп од вода околу 4 минути. Извадете го од шпоретот и измешајте го путерот и мешајте додека не се растопи. Измешајте мелени ореви со бисквити, чоколадо и кафе. Добро соединете. Од изладената смеса со раце формирајте топчиња. Чоколадото растопете го со малку масло. Потоа потопете ги топчињата во чоколадната глазура. Оставете ги на целофан да се стегнат, па наредете ги во плех. Декорирајте по желба. Добар апетит!