Коктелите под елката се дел од празничната кич иконографија, но делуваат толку примамливо.
Коктелите се совршен начин да ја зачините вечерта. Имаме рецепти за три различни коктели, но сите се на база на виски, убаво зачинети.
Vanilla Chai Old Fashioned
Не можете да погрешите со коктел од печена ванила, зачинет чај и топло виски. Сè што треба однапред да направите е да подготвите едноставен сируп од chai чај, шеќер и вода, кои можете да ги чувате во фрижидер за идни коктели!
Чаи кесички чај
Вистински јаворов сируп
Екстракт од ванила
Виски
Сок од лимон
Портокал горчливи
Газирана вода
Цимет и ѕвезден анасон
Holiday Cheermeister Punch
Овој празничен пунч ги комбинира омилените зимски вкусови, како портокал и мандарина, со виски и просеко. Овој коктел е одличен за импресивна забава, а за луксузен изглед можете да додадете и гранче рузмарин.
Измешајте малку виски со сок од портокал, свежа кора од портокал и сок од портокал. Изладете ја смесата во омилениот сад или шише. Потоа, непосредно пред да бидете подготвени за послужување, додадете го просекото. И така ќе имате готов пунч за забавата. И тоа за помалку од десет минути. Многу е едноставен, исклучително вкусен, освежителен и полн со меурчиња.
Топол коктел со путер
Топол коктел со виски со путер е вкусен и утешен пијалок кој веднаш ќе ве загрее. Комбинира сок од јаболко, путер, разни зачини, мед и виски. Овој пијалок може да се чува во фрижидер и да се загрева кога сакате.
Што ви треба: сок од јаболко, путер, мед, зачини (каранфилче, цимет и ѓумбир се комбинираат за да го направат овој пијалок навистина пријатен), виски.
Сварете го сокот од јаболко, додадете ги путерот, медот и зачините, тргнете го од оган и измешајте го вискито.
Готвење сок од јаболко: измешајте путер, мед и зачини. Изматете ја смесата со путер во сокот од јаболко.
Тргнете ја тавата од оган, а потоа измешајте го бурбонот. Послужете со стапчиња цимет и УЖИВАЈТЕ! Можеби ова е најлесниот коктел за есен!
Совети за складирање
Иако е најдобро да уживате во овој пијалок истиот ден кога ќе се подготви, можете да уживате и во остатоците следниот ден.
Како да се чува: Остатоците се ставаат во херметички сад и се чуваат во фрижидер до 3 дена.
Како да се загрее: Нежно загрејте го топлиот путер бурбон во тенџере на средно-тивок оган додека не се загрее. Мешајте често.