Мал трик за СОВРШЕНО ПИРЕ ОД КОМПИРИ: Еве што треба да се направи кога ќе се сварат компирите

popara4 јануари, 20241min00
df3800d44198bc798b7b2004ac3c1f3a1736185a

Компирите спаѓаат во зеленчукот кој многумина го сакаат, а се и прилично евтини. Најчесто се служи како прилог, имено помфрит, печен или пире. Најдобро од сè, не е комплицирано да се подготви, но има неколку трикови кои ќе го олеснат готвењето, особено пирето.

Веројатно размислувате, која е тешкотијата овде, компирите се варат, се пасираат и прилогот е готов.

За да направите совршено кремасто пире од компири, откако ќе го сварите, задолжително исушете го и потоа добро испасирајте го или притиснете го низ сито. На овој начин пирето ќе биде уште покомпактно. После тоа, додадете топло млеко и путер и измешајте. Можете да го изгмечите или изматите со миксер. И има уште една тајна, а тоа е да го стопите путерот пред да го додадете во компирот.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag