Потребно е:
450 гр слатка пченка
150 гр пилешко без коски
7 dl коцка пилешки бујон
100 гр путер
1 лажица маслиново масло
1 главица кромид
2 чешниња лук
1 мала главица целер
1 лажица свеж сечкан магдонос
0,5 дл млеко
сол
бибер
Подготовка:
Кромидот и лукот се сечкаат ситно, па се пржат на масло и путер во длабока тава. Додадете рендан целер, а по 10 минути додадете ситно исечкано пилешко и пченка, сол и бибер, па динстајте уште пет минути. Подгответе ја пилешката коцка супа. Истурете ја супата и млекото, па оставете да зоврие. Потоа, намалете ја топлината и варете додека пилешкото и пченката не омекнат. Посипете со магдонос и послужете топло. Добар апетит!