Потребно е:
8 тортиљи
2 супени лажици маслиново масло
3 лажици кромид
400 гр црвен грав
300 гр слатка пченка
1 лажица кафеав шеќер
50 мл сос од домати
2 лажици путер
150 гр гауда
1/2 лажичка бибер
Подготовка:
На загреано маслиново масло во тава пропржете ситно сечкан кромид. Потоа додадете грав и пченка, шеќер, доматен сос и бибер и варете уште 3 минути. Ставете ја тортиљата на 2 лажици путер. Едната половина посипете ја со рендано сирење, а потоа додадете ја смесата со грав и пченка и покријте ја со другата половина. Пржете ја тортиљата од двете страни. Растопете повеќе путер и подгответе ги преостанатите кесадили. Добар апетит!