МИНЕСТРОНЕ ЧОРБА: Ви носиме оригинален рецепт за познатиот италијански специјалитет

popara20 септември, 20241min00
100641_shutterstock-1032536275_f

Потребно е:

200 гр грашок
200 гр тиквички
200 гр домати
1,5 l бујон
1 кромид
1 морков
2 чешниња лук
1 шолја макарони
2 супени лажици маслиново масло
половина целер
свеж магдонос
сол, бибер
малку пармезан

Подготовка:

Загрејте го маслото во тава, па додадете го кромидот, лукот, морковот, целерот и тиквичките исечкани на ситни коцки. па динстајте околу 5 минути додека зеленчукот не омекне. Додадете ги доматите и динстајте уште 3 минути. Истурете го бујонот и 2 шолји вода, зголемете ја топлината, па оставете да зоврие. Промешајте ги тестенините и варете ги без покривање додека не се сварат тестенините и зеленчукот. Потоа додадете грашок, зачини по вкус и варете уште 15 минути. Посипете со свежо сечкан магдонос и послужете ја супата додека е топла, а одозгора посипете пармезан.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma