Секој вид садови за готвење има свое место во кујната. Повеќето луѓе чуваат тенџериња и големи садови во долните шкафови и чинии во горните.
Сепак, експертите за дизајн препорачуваат да ги чуваме чиниите во фиоки.
„Бидејќи на овој начин сè се одржува на ниво на половината наместо висината, тоа е всушност ергономски подобро решение за вас и вашата половина“, тврди дизајнерката Криста Гибонс.
Тој забележува дека фиоките за садови треба да бидат што е можно поблиску до мијалникот или машината за перење за да не се шетаме постојано низ кујната со куп чинии.
„Покрај тоа што се далеку попрактично решение за возрасните, длабоките фиоки исто така им олеснуваат на децата да ја постават масата или да земаат одредени јадења“, објаснува Алисон Пикарт, која користи и фиоки за чинии во својата кујна.