НААН ЛЕБ: Во Индија го има на секоја маса, а сите состојки за овој мек леб веќе ги имате

popara29 октомври, 20241min00
101971_shutterstock-2391791913_f

Потребно е:

280 гр брашно
1 мала лажичка прашок за пециво
1 мала лажица сол
50 гр јогурт
170 мл млака вода
масло за обложување

Подготовка:

Се замесува тесто од сите состојки и се остава покриено еден час на собна температура да одмори. Расукајте го тестото на малку брашно и поделете го на шест еднакви делови. Потоа расукајте ги топчињата до големина на помала чинија, премачкајте ги со масло од двете страни и пржете во тавче. Не истурајте масло во тавата. Гответе 1-2 минути на средна топлина од двете страни. Завиткајте го врелиот леб во крпа. Пријатно!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag